Husker du at træne dine øjne?

Hverdagen stiller store krav til dine øjne. Du skal hele tiden skiftevis se langt og se kort, fokusere og tilpasse dine øjne til lyset. Du skal faktisk forholde dig til mellem 20.000 og 30.000 forskellige lys- og kontrastforhold i løbet af en dag.

Derfor kan øjnene blive trætte, tørre og måske endda irriterede og overanstrengte.

Det er ligesom med muskler. De bliver trætte, når du bruger dem meget. Men hvis du træner dem, kan de klare mere.

Når du nu alligevel er i gang med hjemmetræningen, så har du her 5 simple øvelser du kan lave, for at styrke dine øjne. De kræver ikke at du rydder stuegulvet eller ruller yogamåtten ud, og de får nok heller ikke pulsen helt så højt op, som din øvrige hjemmetræning – men de virker, og dine øjne bliver glade for det.

Øvelse 1: Muskeløvelse

Hold hovedet stille og ansigtet ligeud.
Se så langt du kan til højre i 5 sekunder – uden at dreje hovedet.
Gentag øvelsen, hvor du ser op i 5 sekunder, til venstre i 5 sekunder og ned i 5 sekunder, og gentag runden 3 gange – dvs i alt 60 sekunder.

Øvelse 2: Blinkeøvelse

Når vi sidder foran skærmen glemmer vi ofte at blinke. Det udtørrer øjnene og gør dem irritable. Øv dig i at blinke bevidst jævnligt, når du sidder foran skærmen. Både computerskærmen, TV’et, telefonen og tablet.

Øvelse 3: 20-20-20 reglen.

Når du har kigget på din telefon eller tablet i 20 minutter, skal du skifte fokus. Se op fra skærmen og fokusér på et punkt 20 fod væk i 20 sekunder. Det får øjets ydre muskel til at slappe mere af.

Øvelse 4: Mørke-øvelsen

Sid med l ukkede øjne og form hænderne som en skål foran øjnene, så det bliver helt mørkt. Træk vejret roligt (mindfuldt) i 1-2 minutter, og fjern så langsomt hænderne fra øjnene, mens du langsomt åbner øjnene, og lyset langsomt vender tilbage i øjnene.

Øvelse 5: Øjen-massage

Massér området under øjenbrynene helt forsigtigt med fingerspidserne. Der skal kun meget lidt til, før du kan mærke at du bliver mere afslappet i øjenområdet. Og endnu bedre: Få én du holder af til at gøre det, og nyd forkælelsen. Du har fortjent det 😉

natlinser
Chanel briller udstilling
briller i vejen
chanel briller
coblens briller