persol briller & solbriller

Det perfekte italienske værn mod solen

 

Persol, der er kendt for sine legendariske foldbare solbriller, så dagens lys i 1917, hvor Guiseppe Ratti ville lave det perfekte værn mod solen til racerkørere og piloter.
Navnet “Persol” er en sammentrækning af det italienske Per il Sol, der betyder “mod solen”.

Tilmeld nyhedsbrevKontakt

Persol

Helt unik fleksibilitet

Persol lagde sig allerede fra den spæde begyndelse i førerpositionen, når det gjaldt innovativt solbrilledesign. Solbrillerne blev lavet specielt til racerkørere og piloter, og skulle derfor passe korrekt til det enkelte ansigt. 

For at dette kunne lade sig gøre, udviklede Guiseppe Ratti et system, hvor der blev indsat fleksible led i brillestængerne, der skulle gøre stængerne bøjelige omkring ansigtet. 

chanel briller
Chanel briller
Chanel briller

Like Steve McQueen…

All I need is a fast machine

 

Det var vel næsten skæbnebestemt, at Persol solbrillerne skulle havne på næsen af “The King of Cool”, Steve McQueen. Brillerne var skabt til piloter og racerkørere. McQueen var begge dele.

Da McQueen i 1968 mødte op på filmsettet til den originale version af “The Thomas Crown Affair”, bar han sine egne solbriller – et par Persol 714, nærmere betegnet Light Havana stellet med glas i Crystal Blue. Director Norman Jewison kunne godt se, at brillerne var som skabt til skuespilleren, og netop understregede den cool attitude, han var blevet hyret for, og lod ham derfor beholde solbrillerne på.

Sådan gik det til, at solbrillerne ikke blot medvirkede i den Originale Thomas Crown Affair, men også i filmen Bullitt, Getaway og Le Mans, og dermed blev nogle af de mest ikoniske solbriller gennem tiden. 

Ikke bare solbriller

Persol er også briller

Persol er meget mere end solbriller og hurtige sportsgrene. Persol er også brillestel til både kvinder og mænd. 

I dag, mere end 100 år efter, at de første Persol solbriller kom frem, er alle stel stadig håndlavet og italiensk design af bedste kvalitet. 

Chanel brillestel

kontakt

4 + 8 =

Kom ind i butikken

Nørregade 16B
6600 Vejen
Få rutevejledning

Kontakt

Telefon +45 7536 8565
info@dkoptik.dk

Åbningstider

  • Mandag: 10.00-17.30
  • Tirsdag - torsdag: 9.30-17.30
  • Fredag: 9.30-18.00
  • Lørdag: 9.30-14.00