7536 8565 dkoptik@dkoptik.dk

Har du brug for skærmbriller?

Du skal ikke sidde ved din skærm og knibe øjnene sammen eller lave sjove grimasser, for at stille skarpt på dit arbejde på skærmen. Så må du hellere få dig et par skærmbriller, inden din kollega går hen og tror, at du sidder og flirter.

Hos DK OPTIK har vi mange års erfaring i at lave skærmbriller, og vi kan lave dem, så de ikke bare gør dit arbejde ved skærmen mere behageligt, men samtidig understreger hvem du er. For som du måske ved, så er vi af den holdning, at briller ikke bare handler om syn, men også om personlighed.

5 tegn på, at du kan have brug for skærmbriller

1. Du kniber øjnene sammen for at læse på skærmen.
2. Du rykker frem for at kunne tyde skriften.
3. Du har ondt i nakke og skuldre
4. Du har hovedpine
5. Du har svært ved at stille skarp, særligt om aftenen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for skærmbriller, så tag kontakt til os. Skriv til os på mail dkoptik@dkoptik.dk eller book en tid til synsprøve med det samme. Når du har booket en tid er vi sikre på, at vi har tiden til at hjælpe dig.

Du kan også ringe direkte til os på tlf: 7536 8565. Hvis du læser på din telefon, kan du bare trykke på knappen herunder. 

Skal vi hjælpe dig med at finde en personlig skærmbrille?

Vi hjælper rigtigt mange med skærmbriller, og vi kan naturligvis også hjælpe dig.

Når du kommer hos os, kan du vælge at købe en helt standard skærmbrille. Du kan også udsøge dig det stel, der passer allerbedst til dig, og få en brille, som ikke kun er en skærmbrille, men som du kan bruge hele tiden.

En skærmbrille behøver bestemt ikke være en kedelig brille, og kan fx godt hedde Chanel, Rayban eller Givenchy!

Det kommer med alderen

Det er fedt at blive ældre. Du bliver mere og mere rig på erfaring og oplevelser. Der er også nogle ting, som går lidt tilbage med alderen… Blandt andet dit syn.

Det sker, fordi musklerne i dit øje ikke er helt så gode, som da du var yngre, og derfor kan du allerede fra du er omkring 40 år begynde at mærke, at dit syn bliver dårligere, særligt når du skal skifte fokus mellem noget der er tæt på og noget der er langt fra.

Typisk vil du opleve generne, når du arbejde ved skærmen, men også om aftenen, når øjnene er trætte.

Hvis du får problemer med synet, når du sidder ved skærmen, vil du opleve, at du mister koncentrationen, du kan få hovedpine, tørre og trætte øjne og din nakke og skuldre kan blive ømme, fordi du sidder og spænder eller arbejde med nakken i en uhensigtsmæssig stilling, for at kompensere for synet.

Hvad kan du gøre?

Undgå i videst mulig omfang genskin og refleksioner i skærmen, som kan forstyrre dit syn. Den bedste måde at løse det på er skærme af for lyset eller vende skrivebordet. Et filter på skærmglasset ødelægger skarphed og kontrast, og gør kun problemet værre.

  • Når du sidder ved computeren, så læg hænderne midt på tastaturen. Hvis din arbejdsstilling er korrekt, er dine underarmen vandrette og du kan sidde med hele fodsålen på gulvet.
  • Når du ser på din skærm, skal skærmens øverste kant være minimum 15 cm under øjenhøjde.
  • Din skærm må ikke være større, end at du kan overskue hele skærmområdet uden at skulle dreje hovedet væsentligt.

Vidste du, at din arbejdsplads kan betale for dine skærmbriller?

Loven er heldigvis sådan indrettet, at din arbejdsgiver skal betale for dine skærmbriller. Både synsprøven, stel og glas indenfor det, der kaldes standardpris. Det betyder naturligvis også, at brillerne så tilhører arbejdsgiveren.

I de fleste tilfælde kan det lade sig gøre at du selv kan betale en evt. merpris, hvis du ønsker særlige stel eller glas, og på den måde får ret til skærmbrillen som personlig ejendom.

Skal vi hjælpe dig?

Oplever du, at du har svært ved at stille skarpt på skærmen, eller sidder du og læner dig ind over bordet for at læse skriften på skærmen, så kom ind forbi os, og få lavet en synstest.