Så er sommeren endelig over os, og de lyse aftener og lunere temperaturer giver flere og flere energi til at snøre træningsskoene og få gang i motionen. Men hvis du dyrker sport og bruger briller, kan det måske byde på lidt af en udfordring. Men vidste du, at når det gælder briller til sport, kan langt det meste lade sig gøre? Uanset om det er orienteringsløb, cykling, ski eller noget helt andet, så kan en sportsbrille skræddersys, så den passer både til din yndlingssport og samtidig passer i din styrke. Du kan også få sportsbriller med flerstyrkeglas, så du fx både kan se vejen frem og aflæse stopuret.

Vælg fleksibilitet

Der er et ocean af muligheder, når det kommer til at vælge briller til sport. Du kan fx få glas med styrke til både buede stel samt decideret sportsbriller, hvor der ”clipses” et sæt glas i din styrke bag de forreste glas. Derudover kan du selvfølgelig også vælge blandt et stort udvalg af farver, effekter og overfladebehandlinger. Kontrastforøgende glas er fx vigtige, når der er behov for, at detaljerne står knivskarpt.

Dyrker du flere sportsgrene, kan det være en løsning at vælge en allround brille, der kan bruges til flere aktiviteter. Det er også vigtigt, at de briller, du bruger til sport, sidder godt fast. Derfor har mange sportsbriller specialgummi – ofte med riller – der klæber bedre, jo varmere du bliver. Husk på at sportsbrillen også er et værn mod insekter, støv, sne og andet, der ikke må komme i øjet. Derfor er størrelse, pasform og tilpasning vigtig. Sportsbriller fås ofte i flere størrelser, og de bør være fremstillet af fleksible materialer, der kan formes, så de passer perfekt til ansigtet.

Udover pasformen og stel, er glassene selvfølgelig en vigtig del af brillerne. Mange sportsbriller fås med flere typer glas, som fx et mørkere glas til solskin og et lysere glas til overskyet vejr. Alternativt kan du vælge farveskiftende glas, der automatisk bliver mørkere, når lyset bliver skarpere. Men sportsbriller er ikke kun til udendørs sport. Et par gode og velsiddende briller med klare glas, er en rigtig god løsning og et godt alternativ til kontaktlinser til diverse indendørs sportsgrene som fx badminton og volleyball.

Er du i tvivl om, hvilken brille der passer til netop dig og din sport, så kom ind i butikken, hvor vores dygtige optikere er klar med professionel vejledning og gode råd. De kan også rådgive dig om svømmebriller med styrke.

Kontaktlinser

For mange kan kontaktlinser også være en god løsning, og giver ”fri adgang” til hele udvalget af solbriller. Spørg din optiker om kontaktlinser eller læs mere om emnet her. Husk at når du kommer ind i DK Optik i Vejen, så kan du være helt sikker på at få gode råd om både briller og kontaktlinser. Derudover finder du altid et stort og bredt udvalg, som du ikke finder andre steder.

Vidste du at linser fås i mange forskellige udgaver og kan specialfremstilles, så de dækker fx meget høje styrker eller en bygningsfejl, der ikke kan korrigeres med standard linser.

Vil du gerne have direkte besked, når der er nyt på bloggen? Så skriv dig op til vores Nyhedsbrev. Udover en heads-up, når der er nyt på bloggen, så får du også besked, når vi kører tilbud eller afholder specielle events i butikken. Og vi lover, vi ikke spammer dig.