Kontaktlinser er kunstige linser, som sættes uden på øjet for at korrigere uregelmæssigheder på hornhindens overflade, bygningsfejl eller nær/langsynethed. Ligesom briller, kommer linser i forskellige styrker, men giver dig 100 % bevægelsesfrihed. Du får altså ”det hele” men uden brillestellets ”indramning” af dit synsfelt. Folk vælger linser af både kosmetiske hensyn og på grund af den enorme frihed, som briller ikke kan give. Kontaktlinser er velegnet til sport og fritid, og de giver fri adgang til solbriller, cykelbriller, løbebriller, skibriller og meget mere.

Kontaktlinser og briller

Mange bruger både briller og kontaktlinser for at få fordelene fra begge. Nogen bruger kontaktlinser hver dag, andre bruger dem kun få dage om ugen. Sammen med din optiker kan du sammensætte lige den løsning, der passer til dine behov og dine øjne. 

 

 

Book en tid i dag 

Hvilken linse?

Linser fås i mange forskellige udgaver og kan specialfremstilles, så de dækker fx meget høje styrker eller en bygningsfejl, der ikke kan korrigeres med standard linser. Du kan f.eks. få 1-dags, 14-dags og 30-dagslinser, døgnlinser og flerstyrkelinser for at nævne nogle få. Linser fås også i forskellige kvaliteter. En linse af god kvalitet vil sikre dig en bedre komfort, og du undgår tørre øjne (læs meget mere om tørre øjne her). Kontaktlinser i høj kvalitet har desuden en stor iltgennemtrængelighed, hvilket er afgørende for øjets sundhed. Bruger du linser hver dag, er kvaliteten afgørende. Det er optikerens erfaring, viden og store udvalg, der sikrer den rigtige løsning til dit behov.

LINSER MED UV-FILTER

Nogle linser kan fås med UV-filter, der beskytter øjnene mod solens stråler. Det giver ekstra beskyttelse, men erstatter ikke et par gode solbriller.

FLERSTYRKELINSER

For mange brillebrugere er den største forskel på at være i 30’erne og 40’erne, at man skifter fra enkeltstyrkeglas til flerstyrkeglas. Det kan du også gøre med kontaktlinser. På den måde er du sikret et godt overblik både på kort og lang afstand, og du kan altså både læse det, der står med småt og se tydeligt på lang afstand.

NATLINSER

Hvis du er nærsynet, kan du ”behandle” det med natlinser. Det er kontaktlinser, der påvirker horn-hindens krumning, mens du sover, så den bliver fladere og dermed korrigerer for din nærsynethed.

LINSER TIL BØRN

Mange børn kan have stor glæde af kontaktlinser. Det afgørende er, om barnet er modent nok til at tage ansvar for at håndtere kontaktlinserne korrekt. Kom ind i butikken og hør mere om kontaktlinser til børn.

Hvordan får du kontaktlinser?

Når din optiker tager synsprøven til kontaktlinser, bestemmes både den nødvendige styrke og hornhindens geometriske krumning. Derudover undersøges hornhindens og øjets øvrige tilstand for at se, om der skulle være nogle hindringer for at anvende kontaktlinser. Når din styrke er fundet, får du, efter en grundig instruktion, linserne med hjem på prøve. Du lærer at sætte dem i og tage dem ud, og hvis du ikke har valgt 1-dagslinser, viser vi dig, hvordan du skal rense og opbevare linserne. Når du har besluttet dig for kontaktlinser, vil vi efter 1 til 4 uger foretage en efterkontrol af linsernes pasform og styrke. Her kan du også få svar på eventuelle spørgsmål. Derudover vil du løbende blive indkaldt til kontrol, afhængigt af hvilken linsetype du anvender.

Når du køber linser hos din lokale optiker, er du sikker på en løsning, der passer til dit behov. Det vigtigste er, at vi tager ansvar for dine øjnes sundhed. Ved at følge vores kontroller og synsprøver, har du sikkerhed for, at dit øje er sundt og raskt, og at de linser, du bruger, passer til dit behov og dine øjne. Vi vil også hele tiden sikre, at du får tilbud om nye og bedre linser, når de kommer på markedet. Sagt på en anden måde: Vi indgår et partnerskab om dit syn.