Er du i tvivl, om din brille bringer det bedste frem i dig? Eller er du på udkig efter en ny brille? Så kan du her læse lidt om, hvordan du vælger den helt rigtige brille til din ansigtsform og stil. Du er selvfølgelig også altid velkommen i forretningen, hvor vi kan tilbyde dig en personlig stiltest og professionel vejledning.

Kend din ansigtsform

Briller kan ikke kun få dig til at se bedre, de kan også få dig til at se bedre ud. Ja, lidt corny måske, men ikke desto mindre så kan den rigtige brille fremhæve dine bedste sider og samtidig skjule de små skønhedsfejl, du måske ikke har lyst til at sætte fokus på. Men med tusindvis af briller at vælge imellem, kan det være svært at identificere lige præcis den slags brille, der passer bedst til dig. Brillefaconen skal komplimentere dit ansigt, og derfor er det vigtigt at kende din ansigtsform, da den kan pege dig i den rigtige retning. For selvom vi alle ser forskellige ud, så har vi alle sammen en ansigtsform, der overvejende er oval, rektangulær, trekantet eller dråbeformet. Ved at vælge den rigtige brille kan alle ansigtsformer komme til at virke smukke og harmoniske.

For at finde frem til din ansigtsform, kan du tegne omridset af dit ansigt på et spejl med en læbestift eller en tusch (der kan vaskes af). Herefter kan du så sammenligne omridset med de grafiske tegninger herunder.

Den ovale ansigtsform:

Det ovale ansigt har en smal pande, lidt bredere kindben og er smal over kæberne. Denne ansigtsform bliver betragtet som den mest harmoniske, og derfor kan man med en oval ansigtsform bruge alle typer briller.

Hvis din ansigtsform derimod er rektangulær, trekantet eller dråbeformet er det oplagt at vælge en brille, der får dit ansigt til at virke ovalt og dermed mere harmonisk. Når du lægger ovalen på din ansigtsform, er det nemt at se, hvor du skal have fokus.

Den rektangulære ansigtsform:

Det kantede ansigt har ca. samme bredde over panden, kindbenene og kæberne. Særligt kæberne kan være meget markerede.
Sæt fokus på tinding og kindben.

Den trekantet ansigtsform:

Den trekantede ansigtsform har en markeret pande, brede kindben og et smalt kæbeparti.
Sæt fokus på kindben.

Den dråbeformet ansigtsform:

Kendetegnende for den dråbeformede ansigtsform er en smal pande og brede kæber.
Sæt fokus på tinding.

Kend din farveskala

At vælge den rigtige brille handler ikke kun om ansigtsformer, det handler også om at vælge et stel, der farvemæssigt harmonerer med dine egne farver. Alle mennesker kan inddeles i enten varme eller kolde farver – alt efter deres hudtone, øjenfarve og hårfarve. Og der er stor forskel på, hvilke farver der passer bedst til de to typer.

Kend din type

Når du har fundet frem til din ansigtsform, og den farveskala du bør bevæge dig rundt i, er det tid til at vælge din stil. Hvilken type er du, og i hvilke situationer skal du bruge brillen?

Selvom der er visse fingerpeg og regler, så er det allervigtigste, selvfølgelig, at du vælger en brille, der passer til din personlighed og stil. Er du den klassiske type, der foretrækker rene linjer og enkelt design? Eller er du den modige og farverige type? Uanset, hvilken brille du sværger til, vil den udsende et signal om, hvem du er. Derfor er det også ofte en god idé at have flere forskellige briller at skifte med, der passer til de forskellige roller, du spiller på jobbet, derhjemme eller sammen med vennerne. Brillen kan være med til at understrege de signaler, du gerne vil sende i de forskellige situationer.

Er du stadig i tvivl? Så husk at vi altid tilbyder en personlig stilguide i butikken.
Book din tid allerede i dag.